Ароматний рататуй
Порадуй сім'ю прованською стравою!
Рататуй – овочева страва французької кухні.
Традиційно готується із кабачків, баклажанів, помідорів, перцю.
Це один із варіантів овочевих страв, близьких до рагу, лечо, та все ж відрізняється своїм оригінальним смаком!

Ну що ж, приступимо!
Час приготування: 1 год 45 хв
Калорійність: 100 г - 96 кКал
Інгредієнти:
  • кабачки – 2 шт.;
  • баклажани – 2 шт.;
  • помідори – 0,5 кг;
  • часник – 2-3 зубчика;
  • зелень;
  • сіль, перець.
Для соусу:
  • пюре томатів - 300 г;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст.л.;
  • цукор – 0,5 ч.л.;
  • сіль, перець.
Як легко зняти шкірку з помідорів:

Помістити томати в миску з гарячою водою на 1 хвилину, а після цього негайно покласти їх до миски з холодною водою. Так шкірка відійде від м'якоті і легко видалиться.
Спосіб приготування:

Баклажани нарізаємо тоненькими кружальцями, солимо та залишаємо на 30 хв, щоб не гірчили. Після цього промиваємо їх від солі і даємо висохнути.

Кабачки та помідори нарізаємо тоненькими кружальцями, бажано однакової товщини.

Подрібнену цибулю смажимо на олії, додаємо подрібнений перець та томатне пюре (з помідорів знімаємо шкірку та подрібнюємо у блендері), додаємо сіль та приправи, і далі смажимо на слабкому вогні 10-15 хв.
Додаємо зелень.

Викладаємо у форму для запікання половину суміші (решта пригодиться при поданні страви до столу), зверху викладаємо нарізані овочі.

Окремо натираємо часник з сіллю, додаємо трави (чудово підійдуть базилік та тим'ян) та викладаємо на овочі. Овочі зверху потрібно збризнути олією.

Накриваємо форму фольгою та ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо наш рататуй до години часу. Коли овочі стануть м'якими - це означатиме, що страва готова.

Смачного!