Фріттата з рікоттою і шпинатом
Класна і проста ідея для ПП - сніданку
Сьогоднішній наш пост допоможе бувалим ПП-шникам, яким остогидла каша на сніданок, урізноманітнити свій раціон, а новачкам підкине класну ідею для ранкового прийому їжі.

☺️ Фріттата з рікоттою і шпинатом

Звучить інтригуюче, згодні?

Блюдо дуже просте в приготуванні, смачне і корисне.

По суті - це омлет. Італійський омлет.

Час приготування: 25 хвилин
Складові
  • Яйцо - 6 шт.
  • Сир рікота - 150 г (можна замінити будь-яким творожним сиром або безпосередньо творогом).
  • Помідори - 1 шт.
  • Шпінат - 100 г.
  • Укроп свіжий - 1 гілочка.
  • Петрушка - 1 гілочка.
  • Базілік свіжий - 1 гілочка.
  • Масло оливкове - 2 ложки.
  • Сіль.
приготування
Розігрійте духовку до 220 ° С. У формі для запікання змішайте помідор, оливкову олію, сіль і перець. Запікайте в духовці 10 хвилин.
Збийте яйця з рікоттою, додайте дрібно нарізану зелень, посоліть і поперчіть за смаком.

Перемішайте.

Дістаньте форму з духовки і залийте помідори яєчної сумішшю. Зменшіть температуру духовки до 190 ° С і знову поставте сковороду в духовку. Запікайте ще 10 хвилин до готовності.

Прикрасьте фриттату помідорами і подавайте зі свіжою зеленню.

Смачного!