Печені перепілки
Часом так хочеться поласувати чимось вишуканим, незвичним та низькокалорійним...
Ділимося з вами не тільки надзвичайно смачним і легким в приготуванні перепілок рецептом, а й потайними кулінарними секретами!

Часом так хочеться поласувати чимось вишуканим, незвичним та низькокалорійним, тому перепели - якраз те, що вам прийдеться до смаку!

Нам потрібно:
  • 4 шт. перепілок;
  • 1 кг. картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 1-2 головки часнику;
  • 1 лимон;
  • сіль, прянощі і спеції – за смаком.
Порада:
Вибираючи перепілок, звернить увагу на наступні аспекти:
  • тушка повинна бути свіжою і мати рівномірне ніжно-рожеве забарвлення;
  • при натисканні на грудку свіже м'ясо швидко повертає свою початкову форму;
  • велику вага перепілки може говорити про надмірний вміст води, що небажано для приготування вишуканої м'ясної страви.
І так, приступимо!

Підготуємо перепелині тушки: ретельно їх промиємо і просушимо паперовою серветкою або рушником. Уздовж грудинки розрізаємо тушку птиці, викладаємо перепілок у глибоку ємність, солимо їх та приправляємо спеціями і залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин, нехай прянощі і сіль гарненько вберуться.
Часник очистимо від лушпиння.
Картоплю очищаємо, промиваємо й нарізаємо однаковими кружечками.
Очищаємо цибулю, моркву, все це нарізаємо і обсмажуємої на декількох краплях оливкової олії до повної готовності.
Беремо деко або жароміцну форму, на дно рівномірним шаром викладаємо пасеровані овочі (моркву і цибулю), після чого викладаємо зверху картоплю.
Зубчики часнику пропускаємо через прес та ретельно змащуємо кожну перепелину тушку.
Викладаємо перепілок на картоплю. Маленька хитрість: щоб м'ясо вийшло ароматним і соковитим, під кожну тушку ми покладемо невеликі кусочки лимона.
Відправляємо страву в духовку, заздалегідь розігріту до температури 200°.
Запікаємо перепілок приблизно 60-80 хвилин. По бажанню страву можна прикрасити шматочками смаженого бекону.

Готову страву подаємо до столу! Смачного!