Спрінг-роли
Спрінг-роли увірвались у наше життя так само стрімко, як і насіння чіа, чай матча та боули з кіноа
Спрінг-роли увірвались у наше життя так само стрімко, як і насіння чіа, чай матча та боули з кіноа, а може скоро і зовсім поб'ють популярність шаурми. І ми зараз не тільки розповімо про цю гастрономічну дивину, а ще й поділимося з вами рецептом її приготування!

Що це таке?

Ні, спрінг-роли це не родичі японських ролів, як думає дехто. Спрінг-роли - це млинці з рисового паперу, у який загортають різноманітні начинки, все, чого душа забажає - м'ясо, морепродукти, фрукти та овочі. Це ідеальний літній перекус, який приготувати простіше простого!


Час приготування: 15 хв
Калорійність: 100 г - 129 кКал
Інгредієнти:
  • рисовий папір - 10 листів;
  • креветки - 15-20 шт;
  • листя салату - 10 шт;
  • рисова лапша - 150 г;
  • морква - 2 шт;
  • капуста - 50 г;
  • петрушка;
Спосіб приготування:

Відварюємо креветки в киплячій підсоленій воді 1-2 хв. Готові креветки чистимо та розрізаємо кожну креветку поздовж на 2 частини.

Далі рисову лапшу викладаємо в миску, заливаємо гарячою водою та залишаємо на 5-6 хв.
Після цього лапшу промиваємо та відкладаємо в сторону.

Капусту і моркву нарізаємо соломкою.

У велику тарілку чи миску наливаємо теплу воду, поміщаємо в воду на пару секунд рисовий папір, поки він не розм'якне и викладаємо лист рисового паперу на тарілку або на дошку для нарізання.

На край листа викладаємо трохи подрібнених овочів, рисової лапши та зелені.

Робимо один оберт нашого рола, викладаємо декілька половинок креветок, після чого продовжуємо скручувати рол до половини листа.
Складаємо бокові сторони листа всередину рола і скручуємо його до кінця.
Точно такий же процес виконайте з листами рисового паперу, що залишився.

По бажанню, роли подавайте цілими, або ж розріжте навпіл.

Done! Ви неперевершені!